AP

"Wees beleefd, vriendelijk en respectvol": Britse koninklijke familie stelt regels op voor sociale media

De Britse koninklijke familie heeft een set regels opgesteld voor sociale media. Ze verwacht van volgers van hun accounts dat ze zich beleefd, vriendelijk en respectvol gedragen wanneer ze reageren op posts. De regels komen er nadat er veelvuldig met haatposts gereageerd wordt onder berichten over Meghan Markle en Kate Middleton. 

De Britse koninklijke familie heeft een set richtlijnen opgesteld voor "iedereen die in interactie gaat met onze socialemediakanalen".  Ze wil zo "aanstootgevende, bedreigende, haatdragende en discriminerende posts" bannen.  "We vragen iedereen die reageert beleefd en vriendelijk te zijn en respect te tonen voor alle leden van onze sociale media-community", is de essentie. 

Meghan Markle (rechts op foto), hertogin van Sussex en echtgenote van prins Harry en Kate Middleton (links op foto), hertogin van Cambridge en echtgenote van prins William, zijn geregeld het onderwerp van neerbuigende en haatdragende commentaren op het internet. 

Op sociale media is er intussen ook een "team-Kate" en "team-Meghan" ontstaan nadat er in de Britse media geruchten opgedoken zijn over ruzies tussen beide vrouwen, de zogenoemde royal feud.  Vaak gaat het om seksistische commentaren en -in het geval van Meghan Markle- racistische opmerkingen. 

De koninklijke familie eigent zich het recht toe reacties te verwijderen, gebruikers te blokkeren en commentaren die niet stroken met hun richtlijnen door te spelen aan de politie. Daarnaast mogen reacties niet "irrelevant of onbegrijpelijk" zijn.  "Deze richtlijnen zijn bedoeld om een veilige omgeving te creëren op onze socialemediakanalen", klinkt het. 

De familie heeft miljoenen volgers op hun Facebook-, Twitter- en Instagramaccounts. Deze socialemediaplatformen hebben hun eigen regels, maar hebben in het verleden al vaak kritiek gekregen omdat ze te traag zouden reageren op ongepast taalgebruik.

Meest gelezen