5 politie-inspecteurs gewond bij drie ongevallen bij achtervolging in Limburg

Bij een achtervolging door Bree en Bocholt tot over de Nederlandse grens zijn drie verkeersongevallen met politievoertuigen gebeurd. Vijf inspecteurs raakten daarbij gewond. Dat meldt het Limburgse parket. Een dertiger uit Peer werd gearresteerd.

Bij een controle merkte de politie een wagen met een valse nummerplaat op, waarop de bestuurder op de vlucht sloeg. De achtervolging trok door Bree en Bocholt tot over de Nederlandse grens. Tijdens de achtervolging raakte de bestuurder drie andere wagens. Alles samen zijn zo vijf politie-inspecteurs lichtgewond geraakt.

De bestuurder haalde tijdens de achtervolging snelheden tot 190 kilometer per uur. Bij de achtervolging waren 20 politievoertuigen betrokken. Drie politie-voertuigen zijn beschadigd, twee liepen mogelijk onherstelbare schade op. De bestuurder, een dertiger uit Peer, is opgepakt. Hij was onder invloed van drugs en is geen onbekende voor het gerecht.

Meest gelezen