Videospeler inladen...

Drie auto's uitgebrand in Antwerpen

In Antwerpen zijn afgelopen nacht drie auto's uitgebrand. Het gaat over twee wagens nabij Park Spoor Noord en enkele uren later nog een in het district Hoboken. Dat zegt de lokale politie.

De politie gaat uit van kwaad opzet. De wagens zijn inmiddels weggesleept en worden onderzocht op sporen door de federale politie, die de zaak verder afhandelt. Of er een verband is en of het mogelijk opnieuw gaat om drugsgerelateerd geweld is niet duidelijk. 

Er wordt momenteel uitgegaan van kwaad opzet
Sylvie Van Baden, parket Antwerpen

"Er wordt momenteel uitgegaan van kwaad opzet", zegt Sylvie Van Baden van het Antwerps parket. "De federale gerechtelijke politie zal dan ook het onderzoek voortzetten. Er wordt onderzocht in welk milieu de feiten zich situeren, maar uiteraard wordt er ook nagegaan of de feiten zich situeren in het drugsmilieu."

De branden nabij Park Spoor Noord werden allebei vastgesteld rond 4 uur, in de Rupelstraat en de Biekorfstraat. In Hoboken werd om 6.30 uur een derde autobrand opgemerkt, in de Emiel Vanderveldestraat. Er raakten ook nog enkele andere geparkeerde wagens beschadigd naast de brandende voertuigen, al waren die wellicht niet het doelwit van de dader(s). Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt.

De branden vonden plaats in de Biekorfstraat en de Rupelstraat. Later ook nog een in de Emiel Vanderveldestraat.

Bekijk de reportage uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen