Hinder op E40 in Veurne door Franse douaniersactie in Calais

Er was vanochtend hinder op de E40 aan de grensovergang met Frankrijk in Veurne. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om om te rijden. De politie zal de afslag Oostduinkerke afsluiten voor het vrachtverkeer en de gepasseerde voertuigen terugsturen richting Brugge.

Een actie van Franse douaniers in Calais en Duinkerke laat zich opnieuw voelen op de E40 aan de grensovergang ter hoogte van De Panne en Veurne. De file is vooralsnog beperkt, maar de politie zal de afslag in Oostduinkerke afsluiten. Enkel lokaal verkeer wordt doorgelaten. Vrachtwagens moeten rechtsomkeer maken en de E40 richting Brugge terug oprijden.

"Gevolgen brexit"

De politie maant, net zoals het Vlaams Verkeerscentrum, aan om om te rijden via Kortrijk en Rijsel. De hinder op de lokale wegen blijft voorlopig beperkt en er is ook nog geen sprake van geparkeerde vrachtwagens in de buurt van de grensovergang. De Franse douaniers willen met hun stiptheidsacties aantonen hoe de situatie zal zijn na de brexit eind maart. Door de strengere douanecontroles dreigen vrachtwagens dagenlang vast te staan, voor ze de Kanaaltunnel in of de ferryboot op mogen.

Ook in Zeebrugge dreigt dat probleem op te duiken bij een harde brexit, al zou het daar beperkter blijven, omdat de meeste goederen richting Groot-Brittannië niet begeleid worden. In Calais en Duinkerke worden veel goederen namelijk overgezet met de vrachtwagen.

Meest gelezen