"Hoezo, mijn huis zou de waarde van de huizen in de buurt doen dalen?"

"Dit huis hoort eerder thuis in een bioscoopfilm, zoals "Beetlejuice" of "Edward Scissorhands"", reageerde een van de buurtbewoners van een volledig roze geschilderde woning in Pflugerville, in de Amerikaanse staat Texas. De eigenaar van de woning, Emilio Rodriguez, kocht het huis in november vorig jaar en besliste daarna om het in zijn lievelingskleur te verven. Maar niet alle buurtbewoners zijn even enthousiast en overwegen zelfs een rechtszaak. Rodriguez zelf, die na een ongeval al van kindsbeen af in een rolstoel zit en diverse operaties moest ondergaan, ziet geen enkel probleem. Foto's van zijn opmerkelijke huis werden intussen wereldwijd door nieuwsmedia opgepikt en op sociale media besproken.

Rodriguez op nieuwswebsites Fox 7 Austin en CBS Austin: "Roze is nu eenmaal mijn favoriete kleur. Alles moet roze, ook de oprit nog. En ik ga het gras laten vervangen door roze tegels. Ik ga roze lichtjes in de bomen hangen. En ook mijn rolstoel moet nog helemaal roze. Kortweg, alles moet superroze!"

"Kleuren maken mijn leven makkelijker", zegt Rodriguez. "Als er iets medisch met mij moet gebeuren, dan moet ik maar naar mijn roze huis kijken om me te kalmeren. Sommigen hier in de buurt zijn nochtans minder enthousiast. Laat ze maar beweren dat mijn huis de waarde van de buurt zou doen dalen. Bewijzen daarvan heb ik nochtans nog niet gezien. Maar mochten ze nieuwe regeltjes uitvaardigen over hoe een huis er moet uitzien, weet dan dat ik deze aanpassingen al veel vroeger gedaan heb. Ik weet heus wel wat ik mocht en niet mocht doen."

"Dit is mijn Willy Wonka-snoeppaleis. Ja, dat is het, mijn roze paleis. Nee, ik kan niet begrijpen waarom sommigen hier niet van houden. Ik daarentegen ben er helemaal weg van", besloot Rodriguez alvast.

Meest gelezen