Félix Tshisekedi

Kamp Tshisekedi en Kabila willen coalitieregering in Congo vormen

De aanhangers van de tot nieuwe Congolese president verkozen Félix Tshisekedi en zijn voorganger Joseph Kabila hebben beslist een "coalitieregering" op stapel te zetten om zo een formateur te laten benoemen.

De discussie over wie de meerderheid in het nieuwe parlement heeft, heeft de regeringsvorming onder de nieuw verkozen president Tshisekedi vertraagd. Het Front commun pour le Congo (FCC) rond de aftredende president Joseph Kabila eist de parlementaire meerderheid op.

Volgens een communiqué is na gesprekken tussen beide kampen gebleken dat het kamp rond Kabila die meerderheid heeft. Maar "gezien de wil van het volk" bij de recente presidents- en parlementsverkiezingen hebben beide blokken gezegd een coalitieregering te willen vormen.

Meest gelezen