Minder klimaatbetogers in Kortrijk tijdens vakantie

Er waren woensdag zo'n honderd deelnemers aanwezig op de derde klimaatmars in Kortrijk. Dat zijn er veel minder dan bij de vorige marsen voor een ander klimaatbeleid. Deze keer hoefden scholieren niet te spijbelen, want ze genieten sowieso van hun krokusvakantie.

Zo'n 100 mensen kwamen opdagen op de klimaatmars in Kortrijk. Dat is geen overrompeling. Volgens sommigen zou dat weleens aan het weer kunnen liggen of aan de vakantie. "Het is vooral belangrijk dat ze niet stoppen met de marsen", zegt een betoger. "Het was te verwachten dat er in de vakantie minder volk zou zijn. Het is vooral belangrijk dat we de inspanningen vormen en het thema warm houden tot aan de verkiezingen."

Niet enkel om te spijbelen

Ondanks de magere opkomst waren de aanwezigen wel enthousiast. Ze begonnen de mars met een bedanking. "Voor we vertrekken, wil ik iedereen bedanken die hier in de regen staat, tijdens de vakantie. We zijn hier echt voor het klimaat!" De betogers willen met deze mars bewijzen dat ze niet enkel betogen om te kunnen spijbelen. Een leerkracht die meeliep staat erachter: "De mensen die kritiek hebben, zien vandaag ook dat we het echt menen. Dat we niet alleen betogen als het zonnetje schijnt en als het school is."

Meest gelezen