foto: José Tyteca

Oprit E40 in Adinkerke richting Frankrijk tijd afgesloten voor vrachtwagens

Vrachtwagens konden vannacht vanuit ons land een tijd Frankrijk niet in via de E40 in Adinkerke. Dat was het gevolg van acties van Franse douaniers in Calais. De vrachtwagens werden aan de Belgisch-Franse grens tegengehouden en teruggestuurd naar België.

Door een actie van de Franse douaniers aan de Eurotunnel in Calais was er gisteren voor het verkeer vanuit België ook de hele dag hinder. Zo stond er op een gegeven moment een file vanaf Veurne. 

Tijdens de actie werd het vrachtverkeer naar het Verenigd Koninkrijk aan grondigere controles onderworpen. Zo willen de douaniers duidelijk maken hoe het er na de brexit aan toe zal gaan. Ze eisen onder meer personeel en een betere vergoeding voor nachtwerk. Die strikte toepassing van de regels veroorzaakte gisteren al voor de tweede dag op rij kilometerslange files op de wegen naar de Eurotunnel en de Noord-Franse havens.

Meest gelezen