Podvis#6: Internationale Vrouwendag: "Het is godgeklaagd dat we nog altijd op dezelfde nagel moeten kloppen"

In onze actua-podcast Podvis nemen we deze keer de Internationale Vrouwendag onder de loep. Is het in 2019 nog nodig om op de barricaden te staan voor gelijke vrouwenrechten? Zijn er nog cruciale ongelijkheden die we niet ongemoeid mogen laten. En bestaat het risico op een terugkeer naar meer conservatieve wetten? Inge Vrancken ging op onderzoek. 

Beluister hier de zesde aflevering van Podvis:

Sinds 1911 wordt wereldwijd op 8 maart Vrouwendag gehouden. Het is een dag om aandacht te vragen voor de blijvende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en de aanhoudende discriminatie van vrouwen, onder meer op de werkvloer en in de politiek.

Sommigen zijn die discussie rond vrouwenrechten grondig beu. Anno 2019 moeten vrouwen in België toch niet meer klagen? Genderongelijkheid, dat is toch geen Belgisch probleem? Toch blijft die loonkloof maar bestaan, is er nog (te) veel geweld op vrouwen en zie je dat méér vrouwen slachtoffer zijn van de klimaatverandering en zijn er nog altijd weinig vrouwelijke CEO’s en politici. Inge Vrancken bekijkt de link tussen vrouwen en armoede, vrouwen en klimaat en de opmars van de tegenbeweging, tegen gelijkheid. Christine Van Tichel stond in voor de montage.

Meest gelezen