R. Kelly toen hij toekwam bij de rechtszaal.
Copyright 2019 The Associated Press. All Rights Reserved.

R&b-zanger R. Kelly weer naar gevangenis na hoorzitting over onbetaalde alimentatie

R.Kelly moet opnieuw naar de gevangenis. De 52-jarige Amerikaanse r&b-zanger werd aangehouden na een hoorzitting over onbetaalde alimentatie, zo zeggen verschillende autoriteiten. 

De zanger moest vandaag verschijnen in een zaak rond onbetaalde alimentatie. R.Kelly is zijn ex-vrouw ongeveer 160.000 dollar (99.445 euro) aan onderhoudsgeld verschuldigd. 

De manager van R. Kelly zegt dat de artiest 50.000 tot 60.000 dollar wilde betalen, maar de rechter wilde volgens hem dat meteen het hele bedrag werd betaald. Maar dat kan hij momenteel niet betalen omdat hij niet in staat is om te werken nu, zo zegt zijn manager. 

Volgens een woordvoerder van de plaatselijke sheriff zal hij  worden overgebracht naar de strafinstelling in Cook County, in de Amerikaanse staat Illinois. De volgende hoorzitting vindt op 13 maart plaats.

In en uit de gevangenis

De zanger kwam een week geleden nog maar pas vrij op borgtocht. Ook over dat bedrag (100.000 dollar) deden R.Kelly en zijn advocaten moeilijk. Toen luidde het dat de ster "minder rijk is dan hij doet uitschijnen" en "dat er financiële moeilijkheden zijn door verkeerd management". Uiteindelijk werd de som wél op tafel gelegd.

De zanger zat toen ook opgesloten in de gevangenis van Cook County, maar dan op beschuldiging van seksueel misbruik van vier meisjes, onder wie drie minderjarigen. De feiten zouden gepleegd zijn tussen 1998 en 2010. Zelf blijft R. Kelly zeggen dat hij onschuldig is. 

Meest gelezen