Smartphone gidst joggers door toeristisch Oudenaarde

Stad Oudenaarde heeft als kleinste stad in België een deal gesloten met Runnin'City. Een internationaal bedrijf dat geleide looproutes ontwikkelt voor zo'n 150 steden (New York, Amsterdam, Parijs, Tokio...). Joggers kunnen binnenkort met de smartphone in de hand door de wielerstad joggen en worden via een app langs en naar de toeristische highlights gegidst.

Stad Oudenaarde wil niet alleen wielerfanaten lokken, ze zet nu ook meer in op joggers en wandelaars door een deal te sluiten met Runnin'City. Dat bedrijf biedt gegidste looproutes aan via een app op de smartphone. De app vertelt je hoe en waar je moet lopen om de belangrijkste culturele en historische plekken van Oudenaarde te zien. Er komen drie routes: 5 kilometer, 10 kilometer en 15 kilometer. De routes zullen in het Nederlands, Frans en Engels te beluisteren zijn. De stad richt zich dus ook op sportieve toeristen. 

In ons land zijn er al verschillende steden met gegidste looproutes via de smartphone. In Brussel, Gent en Brugge kan het bijvoorbeeld al. Oudenaarde wordt de kleinste stad in België die de app zal gebruiken (net na Ieper). De stad betaalt 7.500 euro voor de routes. Gebruikers kunnen ze gratis downloaden. Wanneer de routes jogklaar zijn, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen