AFP or licensors

The Prodigy annuleert alle optredens na overlijden frontman Keith Flint

De Britse dancegroep The Prodigy annuleert alle optredens die nog gepland stonden. Maandag raakte bekend dat Keith Flint, de frontman van de groep, is overleden. In België stond nog een optreden gepland van The Prodigy op Suikerrock in Tienen.

Keith Flint is maandag overleden, hij stapte zelf uit het leven. Het was niet meteen duidelijk wat het overlijden van Flint betekende voor de optredens die nog gepland stonden van de band. Maar nu schept The Prodigy duidelijkheid op Twitter.

The Prodigy stond eind juli normaal ook op Suikerrock in Tienen. De organisatie zegt op haar website "uiteraard alle begrip te hebben voor deze beslissing en aan alternatieven te werken".

The Prodigy is één van de meest succesvolle dance-acts uit de jaren 90. Flint was het uithangbord op het podium, met zijn opvallende kapsels, gekleurde lenzen en piercings. Bekende nummers zijn "No Good (Start the Dance)", "Out of Space", "Breathe", "Firestarter" en "Smack My Bitch Up".

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen