Buurt ongerust over aanleg testbaan Punch Powertrain

Punch Powertrain, de producent van automatische versnellingsbakken in Sint-Truiden, wil een testbaan aanleggen om daar tegen hoge snelheid zijn versnellingsbakken uit te testen. Er zijn vier mogelijke locaties, zoals de Zepperenweg in Sint-Truiden. Maar de bewoners daar willen dat niet en protesteren met zwarte vlaggen langs de weg.

Vier mogelijke locaties

Bewoners van de Zepperenweg in Sint-Truiden protesteren tegen de komst van een testbaan in hun buurt. Momenteel is nog niet helemaal zeker waar die testbaan zal komen, want er zijn nog drie andere locaties in de running: Domein Brustem, de Kapelstraat en het gebied tussen de Tongersesteenweg, Vliegveldlaan en Luikersteenweg. Het gebied tussen de N80-Zepperenweg is de vierde mogelijke locatie.

Protest

De inwoners protesteren alvast om de aanleg te voorkomen. Ze vinden de plannen te grootschalig voor hun buurt en hebben daarom zwarte vlaggen uitgehangen. Boris Lammens: “Het gaat over het plaatsen van de kombaan zelf en een garage van ongeveer 1.200 vierkante meter. Daarbij komt ook nog eens een parking voor het personeel en voor de testwagens. In de startnota staat ook duidelijk vermeld dat Punch Powertrain confidentialiteit wil beloven aan haar klanten, waardoor er dus een omwalling rond de kombaan zal gebouwd worden.” De buurt gaat nog andere acties ondernemen en overweegt ook om bezwaarschriften in te dienen.

Meest gelezen