Videospeler inladen...

Britse Queen plaatst voor het eerst zélf bericht op Instagram

De Britse Queen Elizabeth (92) heeft voor het eerst een post geplaatst op het Instagram-account van het Britse koningshuis. Ze deelde een foto van een brief die gericht is aan haar betovergrootvader prins Albert. 

Het Britse koningshuis is al langer actief op Instagram onder de naam "theroyalfamily", maar vandaag was het de eerste keer dat de Queen zélf de knoppen ervan bediende. Dat deed ze tijdens een bezoek aan het Science Museum in Londen. Veel expertise voor de daad was er evenwel niet nodig. De tablet met de post stond al klaar, de Queen kon met één druk op de knop het bericht online zetten. Wat volgde was een applaus. 

Bekijk hieronder het moment waarop de Queen het bericht deelt op Instagram en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

De bewuste post toont een brief uit het koninklijk archief uit 1843. De brief komt van computerpionier Charles Babbage en is gericht aan de  betovergrootvader van de Queen, prins Albert. In de brief had Babbage het over de "Analytical Engine", een voorloper van de computer. De Queen ondertekende het bericht met "Elizabeth R", wat ze ook doet bij officiële documenten. 

Bekijk hieronder de eerste post van de Queen en lees voort onder de post: 

Het Britse koningshuis probeert wel vaker te tonen dat de Queen technologisch "mee" is. Zo stuurde ze in 2014, tijdens een vorig bezoek aan het Science Museum, haar eerste tweet. In 1976 stuurde ze als eerste koningin een e-mail. En tijdens haar bezoek aan Google in Londen plaatste ze haar eerste video op YouTube, de videowebsite die eigendom is van Google.

Meest gelezen