KULAK-studenten 24 uur wakker voor goed doel

Aan de KU Leuven campus van Kortrijk, de universiteit van Kortrijk, gaan ze een nachtje doordoen. Niet om te blokken, maar wel om geld in te zamelen voor het Leuvens kankerinstituut.

De studenten van de KU Leuven campus van Kortrijk zijn bezig aan "KULAK 24 UUR". Ze zamelen vandaag en komende nacht geld in voor het Leuvens kankerinstituut. "Dat doen we met verschillende activiteiten", zegt Joppe Lefevere. Hij organiseert de 24 uur met de Belgische geneeskundestudenten aan de KU Leuven campus van Kortrijk.

"We beginnen met een grote opening hier in het gebouw. Daarna verkopen we croque-monsieurs. Er is ook een gocartrace en een 6 urenloop. Daar gaan heel wat faculteiten het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarna is er een fuif voor alle studenten. Aansluitend is er nog een filmvoorstelling en we sluiten af met een ontbijt."

Inschrijven

Heel wat studenten en buurtbewoners lopen deze namiddag mee. Ook enkele personeelsleden van het ziekenhuis AZ Groeninge lopen mee. "De loop start om 15 uur", zegt Lefevere. "Iedereen is nog welkom. Je kan je tot op het laatste moment inschrijven."

De volledige opbrengst van de "KULAK 24 uur" gaat naar onderzoek voor een nieuw geneesmiddel tegen kanker.

Meest gelezen