Videospeler inladen...

Na vogeltelweekend is er nu ook het mollentelweekend

Dit weekend organiseert Natuurpunt het "mollentelweekend". De vereniging vraagt aan iedereen om de molshopen die u ziet in uw eigen tuin of tijdens een wandeling te melden. Zo wil ze een accuraat beeld krijgen van het aantal mollen in Vlaanderen.

Iedereen die een dier ziet, kan dat laten weten via waarnemingen.be. Er zijn heel wat regio's waar al sinds 2002 geen mollen meer gezien en geregistreerd zijn. Op dit moment weet Natuurpunt dus niet precies hoe het met mollen in Vlaanderen gesteld is. "We hopen dat zo veel mogelijk mensen dit weekend mee gaan tellen. Mollen kan je maar zelden zien, dus het tellen van de molshopen is voldoende. "Als je een molshoop ziet in je tuin, in je buurt of tijdens een wandeling, dan mag je er een foto van nemen en die op de website registreren", zegt Sanna Ruyts van Natuurpunt.

Harmonieus samenleven met een mol

Veel mensen zijn geen grote fan van molshopen in de tuin. "Als je een molshoop hebt, duw de aarde dan niet terug in de gang, want dan zoekt de mol gewoon een nieuwe uitweg en krijg je dus ook een nieuwe molshoop. Strijk de aarde liever glad naar buiten toe met een hark of met je voet. Dan heb je geen kale plek meer in je gazon", geeft Natuurpunt nog mee.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen