Videospeler inladen...

Nieuwe ticketfraude: 8.500 concerttickets ongeldig verklaard door ticketverkoper

Bijna 8.500 tickets voor verschillende concerten zijn ongeldig verklaard door Tele Ticket Service. Dat meldt de ticketverkoper, nadat ze ontdekten dat de tickets frauduleus werden gekocht en met winst verkocht via sites als Viagogo, wat verboden is in België. Een honderdtal fans van Post Malone zal om die reden op 11 maart worden tegengehouden aan de deuren van het Sportpaleis. De organisatie probeert de opgelichte fans zo goed mogelijk te helpen en hoopt de fraudeurs zo snel mogelijk te vatten.

De tweede ticketfraude in Vlaanderen, in evenveel dagen. Na het ‘GOAT festival’-incident van gisteren, werden opnieuw mensen het slachtoffer van oplichting bij ticketverkoop. Ticketverkoper Tele Ticket Service ontdekte naar eigen zeggen de ticketfraude met nieuwe technologie en software. “We hebben al zo’n 170 doorverkopers kunnen identificeren die in totaal vele duizenden tickets illegaal te koop aanboden op verkoop- en ruilsites”, zegt Stefan Esselens, CEO van Tele Ticket Service.

We doen ondertussen ons best om de mensen te helpen die een ticket kochten
Stefan Esselens, CEO Tele Ticket Service

De organisatie vreest dat het aantal ongeldige tickets de komende dagen nog zal toenemen. “Ons onderzoek is nog maar pas gestart”, vult Esselens aan, “het enige dat we kunnen doen is het geld uit de portefeuille van de oplichters zien te pakken. We vragen Viagogo om de illegale verkopers niet te betalen. We doen ondertussen ons best om de mensen te helpen die een ticket kochten". De tickets werden voornamelijk gekocht door doorverkopers uit het Verenigd Koninkrijk, Israël en Oekraïne.

De organisatie begrijpt de lastige situatie voor de mensen die een ticket kochten en wil er alles aan doen om de mensen te helpen, al kunnen ze niet zomaar de tickets terugbetalen. "Eerst en vooral krijgen ze een formulier mee, waarmee ze aangifte kunnen doen bij de FOD economie", zegt Esselens. "Vervolgens kunnen ze met een document naar hun creditcard centrale om hun geld terug te krijgen, aangezien ze betaalden voor iets dat ze niet kregen. We zullen de mensen van wie het ticket geweigerd wordt ook de mogelijkheid geven om een nieuw ticket te kopen, aangezien er voldoende plaats voorzien is."

De doorverkopers kochten de tickets op legitieme wijze,  in gigantische aantallen. Uiteindelijk werden de tickets te koop aangeboden op ruilsites als Viagogo, waar mensen hun overtollige tickets mogen doorverkopen aan de inkoopprijs. Maar het doorverkopen van tickets met winst is verboden in België. 

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen