Overlast door niet-ingeschreven auto’s in Genkse wijken

In de Genkse wijk Winterslag veroorzaken niet-ingeschreven voertuigen in tuinen overlast. De stad roept daarom op om die auto’s zo snel mogelijk weg te halen om een geldboete te vermijden.

De wildgroei aan auto’s zonder inschrijvingsbewijs in tuinen in de Genkse wijk Winterslag leidt tot ergernis bij buurtbewoners. Het gaat dan om voertuigen die voor een langere periode met of zonder nummerplaat op een privédomein staan. De stad Genk roept nu op die auto’s niet langer dan 6 maanden te laten staan om administratieve boetes te vermijden.

GAS-boete

Sinds juni vorig jaar is die regelgeving opgenomen in het GAS-reglement. “De wijken moeten netheid uitstralen”, zegt burgemeester Wim Dries van Genk. “We zullen de wijken intrekken om ervoor te zorgen dat die oude auto’s verdwijnen. Mensen zijn bezorgd over de netheid op de plaatsen waar ze wonen, daarom besteden wij hier extra aandacht aan.” De burgemeester benadrukt ook dat het niet alleen om de wijk Winterslag gaat. 

Bij een overtreding van het GAS-reglement kan een boete variëren van 50 tot 350 euro. Bij meerdere inbreuken zal de boete zich herhalen.

Meest gelezen