Te smalle parkeerplaatsen in Baal

De dorpskern van Baal is recent volledig vernieuwd, maar de inwoners klagen over de parkeerplaatsen. Die zijn te smal waardoor auto's op de straat of deels op de stoep staan.

De foto bovenaan dit artikel is een veel voorkomend zicht in het centrum van Baal. Auto's staan er met twee wielen op de stoep. De parkeerplaatsen zijn namelijk te smal en anders staan de auto's deels op straat waardoor het risico bestaat dat de autospiegel er wordt afgereden. Enkele inwoners kennen het probleem: "Ten opzichte van vroeger is het centrum echt een heel stuk beter aangelegd, alleen de parkeerplaatsen vormen een probleem."

Te smal

"De parkeerplaatsen zijn inderdaad veel te smal", zegt een andere Balenaar. "Je kan er maar net op, tenminste als je heel goed met de auto kan rijden. Maar de plaatsen zijn echt te smal, met een brede auto sta je naast de parkeerplaats." De auto's staan bijna allemaal op het voetpad geparkeerd en daar riskeer je een boete. 

Oplossing? 

De gemeente is op de hoogte van het probleem. De werken zijn uitgevoerd zoals gepland. Er is gekozen voor een breder voetpad in plaats van bredere parkeerplaatsen. Voorlopig valt daar weinig aan te veranderen, maar er zou wel een verkeersbord komen dat parkeren op de verhoogde berm toelaat. Dan zou je dus geen boete meer riskeren als je auto deels op het voetpad staat.

Meest gelezen