Vijftien dropboxen voor drugsspuiten in Gent

Er komen in Gent tien dropboxen voor drugsspuiten bij. Dat zijn inzamelcontainers waar druggebruikers hun gebruikte spuiten op een veilige manier kunnen achterlaten. De stad wil zo op termijn geen enkele rondslingerende spuit meer in de straten om zo prikongevallen te vermijden.

De dropboxen moeten voorkomen dat spuiten op straat rondslingeren en mensen zich er aan prikken.  De nieuwe dropboxen komen verspreid over heel de stad. "Bedoeling is met verschillende diensten strategisch bekijken waar de dropboxen het best geplaatst worden ", zegt Philippe De Saegher, drugcoordinator. "We gaan ook kijken naar plaatsen waar meer spuiten liggen of daar waar we denken dat gebruikers hun spuit achterlaten".

Druggebruikers moeten hun gebruikte spuiten binnenbrengen naar een spuitenruilpunt of naar enkele apothekers. Vaak gebeurde dat niet en werden spuiten achtergelaten op straat. Nu kan het dus op een veilige manier in vijftien dropboxen. 

Meest gelezen