Archieffoto van de Nederlandse kustplaats Renesse
foto Peter Hilz (C)

Vrouw uit Vilvoorde verdronken in Nederlandse kustplaats Renesse

In de kustplaats Renesse, in de Nederlandse provincie Zeeland, is een 45-jarige vrouw uit Vilvoorde overleden. Ze maakte deel uit van een groep van vier strandwandelaars, die kort na de middag in problemen waren gekomen toen het vloed werd.

De hulpdiensten wisten een 23-jarige vrouw uit Renesse, een 8-jarig meisje en een jongen van 17 uit Vilvoorde uit de Noordzee te redden. Maar daarna bleek dat de moeder van de twee kinderen nog vermist was. Na een zoekactie met een helikopter van de kustwacht en een boot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is zij naar het strand gebracht.

De vier zijn met ambulances en traumahelikopters naar ziekenhuizen gebracht. De 45-jarige vrouw uit Vilvoorde is daar later overleden.

Meest gelezen