Vrouw die zondag bromfietser aanreed in De Panne vrijgelaten 

De 32-jarige vrouw die dit weekend een bromfietsster aanreed in De Panne en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is vrijgelaten. Dat heeft de raadkamer in Veurne beslist. De 44-jarige vrouw die werd aangereden overleed zondagochtend ter plaatse. De aanrijdster gaf zichzelf later aan bij de politie, en bekende dat ze had gedronken. Ze mag geen contact hebben met de familie van het slachtoffer. 

Zondagochtend rond 6.30 uur werd een 44-jarige bromfietsster aangereden in de Duinkerkelaan in De Panne. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De 32-jarige vrouw die de bromfietsster aanreed, pleegde vluchtmisdrijf, maar gaf zich maandag vroeg om 4.45 uur toch aan bij de politie. Ze bekende dat ze had gedronken op het moment van de aanrijding, en werd later aangehouden. 

De raadkamer in Veurne heeft nu beslist om de vrouw vrij te laten, zij het onder voorwaarden. Zo mag ze geen contact hebben met de familie van het slachtoffer en moet ze zich beschikbaar houden voor het verdere onderzoek. "Ze is nog steeds zeer gelaten en onder de indruk van de feiten", zegt de advocaat van de aanrijdster, Philippe Versyp. "Behalve huilen kan ze niet veel doen."

Bromfietsster kwam eerst ten val

De precieze omstandigheden van het incident zijn nog altijd onduidelijk, en het verslag van de autopsie laat op zich wachten. Zo zou de bromfietsster voor de aanrijding ten val zijn gekomen. Een getuige zou gezien hebben hoe de vrouw minstens drie minuten roerloos op de grond bleef liggen. Ook het slachtoffer was onder invloed van alcohol. De aanrijdster wist naar eigen zeggen wel dat ze iets geraakt had, maar dacht dat het om de stoeprand ging. 

Klacht

De familie van het slachtoffer wil een klacht indienen tegen de cafébaas bij wie het slachtoffer die nacht vertrok. Zij beweren ook dat er die nacht ruzie was tussen de aanrijdster en het slachtoffer, die elkaar kenden, maar dat spreekt de advocaat van de aanrijdster tegen. "Uit niets blijkt dat er een woordenwisseling geweest zou zijn. Al wat men daaraan toevoegt, is onjuist en verzonnen", zegt Versyp.

"Die mensen zijn natuurlijk in rouw, en willen dat een plaats geven. Dat is menselijk. Maar we moeten wel sereen blijven. Ik denk niet dat het opdissen van indianenverhalen de verwerking van de feiten zal versnellen", aldus de advocaat.

Meest gelezen