"Airwolf"-acteur Jan-Michael Vincent op 73-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse acteur Jan-Michael Vincent is op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Vincent is vooral bekend van zijn hoofdrol in de actieserie "Airwolf". "Airwolf" behoorde in de jaren 80 samen met "The A-Team" en "Knight rider" tot de populairste actieseries op televisie. 

De Amerikaanse acteur Jan-Michael Vincent is overleden. Vincent begon zijn acteercarrière eind de jaren 60 met gastrollen in de televisieseries "Bonanza", "Dragnet" en "Lassie".

In de jaren 70 speelde hij mee in een aantal Hollywoodproducties zoals "Hooper" en "California surf", maar hij kreeg meer gastrollen aangeboden in tv-series als "Gunsmoke", "Police story" en "The mechanic".

Vincent beleefde zijn grote doorbraak bij het brede publiek in 1984 in de actieserie "Airwolf". Hij vertolkte de hoofdrol in de eerste drie seizoenen van de reeks aan de zijde van onder anderen Ernest Borgnine en Alex Cord. In het vierde en laatste seizoen werd de cast vervangen, onder meer door de teruglopende kijkcijfers en het drankmisbruik van Vincent.

Tot 2003 acteerde Vincent nog in een dertigtal producties. Zijn laatste rol speelde hij in de gangsterfilm "White boy" van John Marino. De voorbije twee decennia kwam de acteur verschillende keren in aanraking met het gerecht door zijn alcoholmisbruik. In 2000 werd hij veroordeeld tot 60 dagen cel. 

Op 10 februari is Jan-Michael Vincent overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Het nieuws van zijn dood is vandaag pas vrijgegeven.

Meest gelezen