Anuna en Kyra brengen het boek "Wij zijn het klimaat" uit

Vandaag komt het boekje "Wij zijn het klimaat" van Anuna De Wever en Kyra Gantois uit. Het is een open brief met de boodschap van Youth for Climate, opgetekend door Jeroen Olyslaegers. Daarom waren ze tijdens "Start je dag" vanochtend te gast in de studio van Radio 2.

"We hebben het gevoel dat we in interviews niet alles diepgaand kunnen uitleggen", legt Anuna uit. "Daarom zijn we onze boodschap op papier gaan zetten. Het is een klein boekje met een heel sterke boodschap. In het boekje richten we ons tot politici, leeftijdsgenoten en de generatie van onze ouders en grootouders."

Girlpower

Vandaag is het internationale vrouwendag. "Zeker in het begin was het gemakkelijker om vrouwen te engageren dan mannen" merkte Anuna op. "Nu zijn er in andere landen ook jongens die het initiatief nemen", voegt Kyra toe.

Bagger

De meisjes hebben gemengde gevoelens over de media-aandacht die ze krijgen. "De bagger die we soms over ons krijgen via de pers en sociale media komt hard aan", vertelt Kyra. "Mensen die commentaar geven op onze persoonlijkheid, dat vind ik jammer." "Natuurlijk hebben we die aandacht wel nodig om op de agenda van de regering te blijven staan", zegt Anuna. Ik dacht drie maanden geleden niet dat ik hier zou zitten. De media-aandacht went wel want ik vind ons initiatief nog steeds geweldig."

Politiek?

Willen de meisjes zelf in de politiek gaan? "Dan zit ik in een tweestrijd", vertelt Anuna. Ik wil heel graag dingen veranderen maar in België maken politieke partijen alleen maar kinderachtig ruzie."

Meest gelezen