Brand vernielt woningen in Kiewit en Bolderberg

In Limburg hebben afgelopen nacht twee zware branden gewoed. In de bossen nabij de Kluis van Bolderberg (Heusden-Zolder) brandde een leegstaande houten woning tot op de grond af en in Kiewit bij Hasselt zijn twee huizen voorlopig onbewoonbaar na een felle dakbrand.

De brand in Bolderberg (foto) werd pas laat opgemerkt doordat de woning – in chaletvorm – diep in het bos verscholen ligt. De hulpdiensten raakten moeilijk ter plaatse en moesten onder meer een zware poort forceren. Maar toen viel er toch al niets meer te redden, de volledige woning lag in de as. Ze stond al lange tijd leeg en is recent van eigenaar veranderd. Die zou gestart zijn met renovatiewerken.

Wellness gevrijwaard

In Kiewit bij Hasselt werden de eigenaars van een wellnesscomplex even over drie uur gewekt door knallen en sterke rook. In hun woning was brand ontstaan, die woedde vooral onder het dak. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond het dak in lichterlaaie en sloegen de vlammen over naar het dak van een buurwoning. De wellness bleef volledig gespaard van het vuur en kan gewoon openblijven. Maar de woning is zeer zwaar beschadigd en ook de buren moeten tijdelijk een onderkomen zoeken doordat hun dak openligt en er rook- en waterschade is in de rest van het huis.

Meest gelezen