Diefstal uit auto's in Leuven daalt sterk

De afgelopen jaren is er in Leuven een sterke daling van het aantal diefstallen uit auto's. In 2005 werden er nog zo'n 547 diefstallen gepleegd, afgelopen jaar waren dat er nog 201.

Sinds 2005 wordt het aantal diefstallen uit auto's in Leuven jaarlijks geregistreerd. Sinds enkele jaren is er een sterke daling merkbaar. "Vroeger kregen we bijna 600 meldingen per jaar. Dat cijfer is sterk gedaald, nu komen we met moeite nog aan 100 meldingen per jaar", zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie. Volgens de politie dalen de cijfers door het preventieplan en het betere toezicht van de agenten. "We vertellen de mensen al jaren dat ze kostbare spullen moeten meenemen uit de auto. Als er niets ligt, zal er ook niets gestolen worden", aldus Marc Vranckx. Er zouden ook steeds minder bendes actief zijn die meerdere auto's per dag leeg roven.

Meest gelezen