Mozkito

Eindelijk openingsdatum voor zwembad Ternat

Het vernieuwde gemeentelijke zwembad van Ternat zou over zes weken eindelijk de deuren openen. Na een probleem met de filterinstallatie was de heropening in februari tijdelijk uitgesteld.

De inwoners en scholen van Ternat zitten al een tijdje op hete kolen. Het gemeentelijk zwembad werd volledig vernieuwd en zou in februari weer open gaan, maar eind januari werd de opening voor onbepaalde tijd uitgesteld. Bij het vullen van het zwembad bleken de filters niet goed te werken.

"We hebben een grondige analyse laten uitvoeren en daaruit bleek dat er nog een aantal andere technische mankementen waren. Doordat we rekening moesten houden met leveringstermijnen konden we nog geen definitieve einddatum geven, maar vandaag weten we dat alles over ten laatste zes weken in orde zou moeten zijn", zegt schepen voor Sport Timo Schoukens.

Net op tijd

Het zwembad van Ternat moet best voor 23 april opnieuw openen, want dan starten de verbouwingen van het zwembad van Liedekerke. Veel inwoners en scholen zouden dan moeten afzakken naar het zwembad van Ternat.

"Normaal gezien zullen de werken mooi op elkaar aansluiten", voegt Schoukens er aan toe. We hebben op dit moment nog geen noodplan uitgewerkt voor mocht er toch iets mislopen. Ik vrees dat we dan bij burgemeester van Liedekerke moeten aankloppen om te vragen hun verbouwingen tijdelijk uit te stellen", aldus schepen Schoukens.

Meest gelezen