Haacht ziet nieuw winkelcentrum in Kampenhout-Sas niet zitten

De gemeente Haacht gaat in beroep tegen de bouw van een nieuw winkelcentrum in Kampenhout-Sas. Ze vrezen dat het complex mobiliteitsproblemen zal veroorzaken.

De omgevingsvergunning voor het winkelcomplex is al door ex-minister van Omgeving en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) goedgekeurd. Haacht heeft het dossier ingekeken en vindt dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de mobiliteit. Daarom heeft de gemeente beslist een officiële klacht in te dienen. "De grote vrees voor ons is de enorme mobiliteitsimpact door de komst van het nieuwe winkelcentrum. Haacht zal slecht bereikbaar worden en het zal moeilijker zijn om naar Kampenhout of Brussel te rijden", zegt Nico Bogaerts, schepen van Lokale Economie.

Met de klacht hoopt de gemeente dat er wordt geluisterd naar hun argumenten en dat de Vlaamse overheid de omgevingsvergunning intrekt.

Invloed lokale economie

Zelf wil Nico Bogaerts duidelijk maken dat de klacht niets te maken heeft met hun eigen handelscentrum. "Als een gemeente slecht bereikbaar is, zal dat invloed hebben voor de lokale handelaars en onze lokale economie. Wij vinden dit geen argument om de bouw van het winkelcentrum tegen te houden. Het argument waarom we het project niet willen zijn de mobiliteitsproblemen", aldus Bogaerts. 

Het openbare onderzoek voor het winkelcomplex in Kampenhout loopt nog tot midden maart.

Meest gelezen