"Ik moet mijn studenten toch alle kansen geven om te slagen"

Met examens in zicht, wilde Wayne Hayer, student aan het Morehouse College in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, geen enkele les meer missen. Zeker niet de wiskundeles van vorige week vrijdag, waar de leerstof van de afgelopen periode nogmaals overlopen werd. Alleen had hij een probleem: zijn vriendin had ook een belangrijke afspraak en er was niemand om op hun baby, de 5 maanden oude Assata, te passen. En dus besloot Hayer de baby maar mee te nemen naar het klaslokaal. Daar kreeg hij, tot zijn eigen verbazing en die van de medestudenten, de hulp van zijn leerkracht die het niet erg vond les te geven met Assata in een draagzak op zijn buik. De foto daarvan ging de afgelopen dagen viraal en lokte op sociale media vooral positieve reacties uit.

Op CNN keken de student en zijn leraar, Nathan Alexander, terug op hun 'virale moment'. Hayer: "Ik was heus wel nerveus om naar de les te gaan. De studenten zijn allemaal mannelijk en dan is het toch wel vreemd om plots met een baby op je buik op te duiken."

Alexander: "Het is nu eenmaal mijn taak als opvoeder om mijn studenten de kansen te geven die ze nodig hebben. Daarom is het belangrijk om binnen eenzelfde klasgemeenschap samen te werken. Ik weet dat Wayne 2 jobs heeft om financieel rond te komen en dat hij daarnaast een fulltime student is.  Hij werkt actief mee aan de uitbouw van onze school en is dus ook nog eens een ouder. Met deze foto wil ik vooral dat mensen nogmaals stilstaan bij het feit hoe hard sommige ouders moeten werken om een bepaald doel te bereiken. En hoe belangrijk het ook is om betaalbare kinderopvang te voorzien."

"Assata heeft zich gedurende de volledige les perfect gedragen en ze viel op het einde ervan zelfs in slaap. In ieder geval hadden we haar flesje klaarstaan, mocht ze onrustig worden. Maar uiteindelijk genoot de hele klas van de extra energie door haar aanwezigheid", aldus de 34-jarige wiskundeleraar, die er op Buzzfeed News  nog aan toevoegde dat het misschien "de saaiheid van zijn lessen" was die Assata in slaap deed vallen. Alexander heeft zelf geen kinderen.

De directeur van het Morehouse College wist de daad van zijn leerkracht alvast erg te waarderen:

Meest gelezen