Inwoners getroffen door verzakking nog steeds niet naar huis

In Riemst kunnen de inwoners van de Misweg en de Monseigneur Trudojansstraat nog steeds niet terug naar hun woning. Afgelopen zomer was er een verzakking in de Monseigneur Trudojansstraat en begin dit jaar in de Misweg. Enkele woningen werden daarbij ernstig beschadigd, waardoor 5 gezinnen hun huis moesten verlaten.

In Riemst kunnen de inwoners van de Misweg en de Monseigneur Trudojansstraat in Zussen nog steeds niet terug naar hun woning. De verzakking op de Monseigneur Trudojansstraat was afgelopen zomer en die op de Misweg begin dit jaar.

De gemeente ondersteunde de gezinnen na de gebeurtenissen bij het vinden van een opvangplaats. Maar zolang er geen oorzaak voor de verzakkingen wordt gevonden, kunnen de inwoners nog niet naar huis. Burgemeester Mark Vos: “Pas wanneer de oorzaak duidelijk is, zullen verzekeringen kunnen beslissen of ze schade willen vergoeden. We willen zo snel mogelijk een oplossing. In de eerste plaats voor de bewoners, maar ook voor de bereikbaarheid van het dorp Zussen.”

Toegankelijkheid

De Monseigneur Trudojansstraat is momenteel enkel toegankelijk voor voetgangers. Op dit moment is er ook nog geen duidelijkheid over wanneer de weg weer wordt opengesteld. Op de Misweg is een kleine doorgang gemaakt, die toegankelijk is voor licht verkeer. Maar metingen wijzen uit dat ook zwaar verkeer deze weg betreedt. Daarom zullen de controles op de Misweg verscherpt worden.

Gemeente zit niet stil

Het onderzoek naar de oorzaak van de verzakkingen loopt nog steeds. De gemeente blijft inzetten op het in kaart brengen van alle ondergrondse gangen en ze monitort de stabiliteit en veiligheid dagelijks. Ze hoopt om zo snel mogelijk meer duidelijkheid te geven. Want pas als de oorzaak bekend is en als de verzekering een uitspraak heeft gedaan, kan ze verdere stappen ondernemen.

 

Meest gelezen