Lode Vereeck krijgt geen plaats op een Open VLD-lijst voor de verkiezingen van 26 mei

Senator en professor Lode Vereeck krijgt van zijn partij Open VLD geen plaats op een lijst voor de verkiezingen van 26 mei. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op zijn Facebookpagina. Vereeck kwam in opspraak door een klacht over mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover studentes, maar dat onderzoek werd onlangs afgerond zonder gevolg.

Naast senator is Lode Vereeck ook professor economie aan de Universiteit Hasselt, al is hij al een tijdje met ziekteverlof. In oktober vorig jaar was er bij het parket een klacht binnengelopen van de Universiteit Hasselt over mogelijk grensoverschrijdend gedrag.  

Eergisteren raakte dan bekend dat het onderzoek van het parket is afgerond en dat de zaak wordt geseponeerd door een gebrek aan bewijzen. De Universiteit Hasselt liet wel weten dat er nog een tuchtprocedure loopt en dat zij hun onderzoek voortzetten, onder meer omdat er sprake zou zijn van nieuwe aangiftes.  

Vandaag kreeg Lode Vereeck dan blijkbaar het bericht dat hij van zijn partij Open VLD geen plaats krijgt op een lijst op 26 mei. Dan zijn er Europese, federale en regionale verkiezingen in ons land. Vereeck maakte het nieuws zelf bekend op zijn Facebookpagina.

Meest gelezen