Videospeler inladen...

Maak kennis met “eet-atleet” Rik

Vlaanderen maakte gisteren kennis met Rik in het programma “Iedereen Beroemd” op Eén. Hij noemt zichzelf een “eet-atleet”. Naast het intensief trainen voor tal van marathons is hij ook een fervent deelnemer aan eetwedstrijden. Voor 80 procent let hij vrij goed op wat hij eet, dus hij kan zich “af en toe iets permitteren”. 

Zijn “eettrofeeën” pronken naast zijn medailles van loopwedstrijden. Kampioen curryworst, bitterbal, chicken nuggets, je kan het zo gek niet bedenken. “Ik ben graag fanatiek, zowel in het lopen als in het eten. Hoe extremer, hoe liever.” Rik heeft ook records op zijn palmares: 40 curryworsten in een uur, 60 bitterballen in twee minuten en een score van 99 chicken nuggets. De “eet-atleet” geeft toe dat eten hem al meer opleverde dan het lopen: “Met lopen zal ik nooit een podiumplaats halen.” 

Bekijk hieronder het verhaal van "eet-atleet" Rik: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen