Onderzoek naar filmpje met naakte kinderen van school in Vorst

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een filmpje waarin verschillende kinderen van de Arc-en-Ciel-school in Vorst naakt te zien zijn. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket en de burgemeester van Vorst, die aangifte heeft gedaan. Het filmpje zou gedraaid zijn door twee stagiairs tijdens zeeklassen in Bredene.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een filmpje waarin verschillende kinderen naakt te zien zijn. Het gaat om kinderen van de Arc-en-Ciel-school in Vorst tijdens de zeeklassen in Bredene. Aan die zeeklassen namen van 29 januari tot 1 februari in totaal 72 kinderen van de derde kleuterklas en het tweede studiejaar deel.

Op 13 februari vernamen de burgemeester van Vorst Stéphane Roberti en schepen van onderwijs Maud De Ridder dat er een filmpje was. Ze hebben meteen aangifte gedaan en de ouders van de betrokken leerlingen op de hoogte gebracht. Psychologen stonden de ouders bij en hebben hen onder meer uitgelegd dat kinderen dit soort zaken niet op dezelfde manier beleven als volwassenen. Ook werd een vergadering belegd met de verschillende onderwijzers.

"Ik vond het belangrijk dat de ouders op de hoogte werden gebracht en een aangepaste begeleiding voorzien werd voor de kinderen", zegt burgemeester Roberti. "Zodra we als gemeente meer informatie krijgen, zullen we de ouders ook op de hoogte houden."

Volgens de burgemeester kon de politie op 18 februari de twee of drie kinderen identificeren die in het filmpje te zien zijn. Daarop werd een tweede vergadering georganiseerd met de betrokken ouders, aldus nog de burgemeester.

"Er werd op 13 februari 2019 een proces-verbaal opgesteld voor zedenfeiten in een schoolcontext, naar aanleiding van een aangifte door de gemeente Vorst", klinkt het bij het Brusselse parket. "Er werd een onderzoek gestart om na te gaan of er sprake is van een misdrijf en de omstandigheden waarin dit misdrijf eventueel zou zijn gepleegd. Gelet op het delicate karakter van de feiten en gelet op de privacy van alle betrokkenen zal het parket in de huidige stand van het onderzoek geen verdere commentaar geven."

Meest gelezen