Videospeler inladen...

Twee auto's verwoest door granaten bij Park Spoor Noord in Antwerpen

Vannacht zijn in Antwerpen opnieuw twee auto's vernield. Dat meldt VTM NIEUWS en bevestigt de Antwerpse politie. In de Dijlestraat, vlak bij Park Spoor Noord, zouden rond 3.20 uur twee granaten zijn ontploft die onder twee wagens waren gegooid. De politie, de ontmijningsdienst DOVO en de brandweer zijn ter plaatse gekomen. 

"Er zijn vermoedelijk twee granaten gegooid onder twee geparkeerde voertuigen. Die wagens zijn zwaar beschadigd, net als enkele geparkeerde wagens in de buurt", zegt Willem Migom van de lokale politie Antwerpen. Bij de wagens in de straat sneuvelden enkele autoruiten. Ook de gevels van de panden waar de twee voertuigen voor stonden, zijn licht beschadigd.

"Vannacht zijn de politie, maar ook de ontmijningsdienst DOVO en de brandweer ter plaatse gekomen. Het labo heeft de voertuigen laten takelen met het oog op een sporenonderzoek", zegt Migom. Bij de ontploffingen raakte niemand gewond.

Het parket onderzoekt alle pistes, waaronder ook een link met het drugsmilieu, is er te horen. Uit goede bron vernemen we ook dat er vandaag huiszoekingen zijn uitgevoerd in het dossier.

Buurtbewoner Jeroen zegt dat er al langer dealers actief zijn in de wijk: "Deze buurt is normaal gezien rustig, maar ik weet dat er al twee jaar dealers rondrijden. Waarom deze buurt, dat weet ik niet, maar het lijkt wel alsof ze nu afrekenen met elkaar. Geen fijne gedachte."

Lees verder onder de foto. 

Onder één wagen zouden twee granaten zijn ontploft. Deze beelden werden vannacht genomen.

Het is het tweede incident op één week tijd in de wijk waarbij wagens vernield worden. Woensdag waren al twee auto's uitgebrand, in de Rupelstraat en de Biekorfstraat bij Park Spoor Noord. In Hoboken brandde toen een derde wagen uit, in de Emiel Vanderveldestraat. Ook toen ging het federaal parket uit van kwaad opzet.

Onze reporter Anne Vanrenterghem is ter plaatse, bekijk hieronder haar verslag in Het Journaal:

Videospeler inladen...
In de straat waar de ontploffingen plaatsvonden, sneuvelden enkele autoruiten.

Op deze beelden is te zien hoe een team van de politie een huis in de straat binnengaat. Het parket wil echter niet zeggen of er bij die huiszoeking iets werd gevonden: 

Videospeler inladen...

De ontploffingen vannacht vonden plaats in de Dijlestraat in Antwerpen: 

Meest gelezen