Videospeler inladen...

Brand in keuken van The Jane in Antwerpen: sterrenrestaurant wellicht maand gesloten

In het Antwerpse restaurant The Jane van Sergio Herman en Nick Bril heeft het gebrand in de afzuiginstallatie van de keuken.  Chefkok Bril bluste eerst zelf, en daarna had de brandweer het vuur snel onder controle. Niemand raakte gewond, maar er is veel rook- en waterschade in de keuken.

Deze middag is brand uitgebroken in de keuken van het sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen-Berchem. "Het was een schoorsteenbrand aan de afzuiginstallatie," zegt chef Nick Bril aan VRT NWS. Hij heeft het vuur eerst zelf proberen te blussen, "met een poederblusser en een brandslang", en daarna kwam de brandweer.  

Zo'n 50 personeelsleden en een honderdtal gasten werden geëvacueerd. Niemand raakte gewond.  

De klanten hadden wel door dat er wat aan de hand was, toen ik met een brandslang op het plafond van de keuken spoot

De schade is aanzienlijk. "Het plafond van de keuken en de zijbeuk zijn kapot," stelt Nick Bril vast. "Er is veel rook- en waterschade, ook aan de apparatuur, zoals vaatwassers."

"Alle voeding wordt nu uit de keuken gehaald. We gaan wellicht twee weken sluiten en daarna hebben we twee weken vakantie. We hebben dus vier weken om alles te herstellen. Veel werk nog." (lees voort onder de video)

Bekijk hieronder beelden van de brand, chef Nick Bril vertelt wat er precies is gebeurd:

Videospeler inladen...

Volgend weekend zou The Jane ook een van de locaties zijn van het Antwerp Urban Trail hardloopparcours, maar dat gaat dus niet door. 

Lees verder onder de foto's.

The Jane ligt in het zogenoemde Groen Kwartier in Antwerpen-Berchem en is gevestigd in de kapel van een voormalig militair ziekenhuis. De bekende chef Sergio Herman begon er in 2014 mee, samen met Nick Bril. The Jane heeft twee Michelinsterren.  Er zijn lange wachtlijsten om er te gaan eten.

Het interieur van The Jane, een ontwerp van architectenstudio Piet Boon, werd in 2015 bekroond tot "Best Overall Restaurant", bij de jaarlijkse internationale Restaurant & Bar Design Awards. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen