Iconische Chrysler Building in New York met fors verlies verkocht: 650 miljoen dollar in het rood

De Chrysler Building, een iconische wolkenkrabber in de Amerikaanse grootstad New York, is met fors verlies verkocht. Dat melden Amerikaanse media. De toren zou voor "amper" 150 miljoen dollar (134 miljoen euro) over de toonbank zijn gegaan.

150 miljoen dollar is natuurlijk een smak geld, maar in 2008 werd nog 800 miljoen dollar (712 miljoen euro) neergeteld om 90 procent van de aandelen van het gebouw in handen te krijgen. De verkoop van de iconische toren komt op een slecht moment in de kantorenmarkt in Manhattan

AP2005

De nieuwe eigenaar is volgens de Wall Street Journal een investeringsfonds van een vastgoedinvesteerder samen met een buitenlandse partner. Wat hun precieze plannen zijn met het gebouw is nog niet bekend.

AP2005

De wolkenkrabber is 319 meter hoog en telt 77 verdiepingen. Het is een van de bekendste voorbeelden van de Art Deco-bouwstijl. Het iconische gebouw is tussen 1928 en 1930 gebouwd in opdracht van autoconstructeur Chrysler.

AP2005

Het was tot de oplevering van de Empire State Building in 1931 eventjes het hoogste gebouw ter wereld. Momenteel is de Burj Khalifa in Dubai 's werelds hoogste gebouw.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen