Videospeler inladen...

Kranige Japanse officieel gehuldigd als oudste mens ter wereld

Een Japanse vrouw van 116 jaar en 66 dagen is officieel erkend als oudste persoon op deze aardbol. Kane Tanaka heeft daarmee haar droom gerealiseerd, een droom die vorm kreeg rond haar 100e. 

Tanaka woont in een zorgcentrum in Fukuoka City, in het zuiden van Japan. Ze kwam de ruimte binnen op eigen kracht met een looprek en genoot zichtbaar van de aandacht. Vandaag is ze officieel opgenomen op de Guinness World Records-lijst, iets waar ze emotioneel van werd en een traantje bij wegpinkte. 

Tanaka werd geboren op 2 januari 1903 als zevende van acht kinderen, en kreeg er zelf vier. Ze staat naar verluidt altijd op voor 6 uur 's morgens en houdt ervan wiskunde te studeren en het bordspel Othello te spelen. 

Japan, Japan, Japan, en Frankrijk

De vorige oudste mens op aarde was ook een Japanse vrouw, Chiyo Miyako. Zij overleed in juli op haar 117e. Ook de oudste persoon vóór Miyako kwam uit Japan. Er wordt gezegd dat het Japanse dieet, met veel rijst, vis en groenten en weinig vet, een grote rol speelt in de hoge levensverwachting.

Om de oudste persoon ooit te worden, moet Tanaka het nog even volhouden, want officieel staat dat record op naam van de Française Jeanne Calment. Volgens Guinness World Records werd zij 122 jaar. 

Bekijk hier enkele sfeerbeelden van de huldiging:

Videospeler inladen...

Meest gelezen