Arts vertelt patiënt via videoverbinding dat hij gaat sterven: "Dit had een mens moeten doen"

Een 78-jarige man uit de Verenigde Staten heeft van zijn dokter via een videoverbinding te horen gekregen dat hij ging sterven. De familie is er niet over te spreken dat de arts niet de moeite nam om fysiek langs te komen om het slechte nieuws te brengen.

De man was binnengebracht in het ziekenhuis met ernstige gezondheidsproblemen. Er waren enkele tests gebeurd en de dokter zou snel langskomen met de uitslag. "De verpleegster vertelde me dat de dokter aan zijn ronde bezig was", legt zijn kleindochter Annalisa Wilharm uit aan de Amerikaanse nieuwszender KTVU. In plaats van een fysieke dokter kwam een soort robotdokter langs. De arts sprak hen via een videoverbinding.

Via de video vertelt de arts dat er een probleem is met de longen van de man en dat hij niet lang meer te leven heeft. "We wisten dat hij niet lang meer te leven had, maar niemand zou het op deze manier moeten te horen krijgen", vertelt de kleindochter voorts. "Dit had een mens moeten doen."

Het ziekenhuis heeft intussen excuses aangeboden. "We zullen dit voorval gebruiken om ons beleid rond video-consultaties opnieuw te bekijken", klinkt het in een persmededeling. De man in kwestie is intussen overleden. Het was een vriendin van de familie die via een Facebookbericht de kat de bel aanbond:

Meest gelezen