Schip gezonken in de Westerschelde: zoekactie naar vermiste opvarende is gestaakt

Op de Westerschelde in de buurt van Vlissingen in Nederland is een binnenschip gezonken. Een opvarende is vermist, een andere opvarende is gered. 

In de monding van de Sloehaven in de buurt van Vlissingen in Nederland is gisterennamiddag een binnenschip in de problemen geraakt. Het schip maakte water en is vrij snel gezonken in de Westerschelde. Aan boord waren twee mannen: de eigenaar en een werknemer.

De eigenaar is al gered*. Hij werd even overgebracht naar het ziekenhuis, maar is intussen al terug naar huis. De werknemer is nog altijd vermist. De Nederlandse Kustwacht heeft een tijdlang een helikopter en verschillende reddingsboten ingezet om de vermiste man te vinden, maar zonder resultaat.

Door de te sterke stroming kon niet in het gezonken schip zelf gezocht worden. Daarvoor is gewacht tot laagwater. Rond 22.30 uur gisteravond zijn de duikers voor het eerst afgedaald naar het schip om daar de vermiste man te zoeken. Het scheepvaartverkeer is daarvoor een tijdlang onderbroken. Er was geen spoor van vermiste. Iets na middernacht werd de zoekactie voorlopig gestaakt.

Onderzoek geopend

Volgens Veiligheidsregio Zeeland zijn er geen gevaarlijke stoffen aan boord van het gezonken schip en vervoerde het zand. Het gezonken schip ligt niet in de vaargeul, dus hindert het scheepvaartverkeer niet. De politie laat weten dat het een onderzoek opent naar de oorzaak van de schipbreuk, van zodra het schip geborgen is.

* Eerder werd gezegd dat een van de opvarenden op eigen kracht met een sloep de wal had bereikt, maar later heeft Veiligheidsregio Zeeland dat bijgesteld. De persoon lag in het water en zou door een van de aanwezige schepen zijn gered.

Meest gelezen