Videospeler inladen...

Circusscholen zitten in de lift: "Tien jaar geleden zaten we aan 1200 leerlingen, nu gaan we naar 7.000"

Verspringen of basketbal spelen op een éénwieler. Het zijn enkele van de evenwichtstechnieken die gedemonstreerd werden op Let's Balance in Pelt. Dat is een evenement waar circusscholen uit heel Vlaanderen elkaar technieken aanleren. De interesse voor circus zit in de lift. Momenteel gaan in Vlaanderen 7.000 mensen wekelijks naar de circusschool. 

"Toen we tien jaar geleden begonnen zaten we ongeveer aan 1.200 leerlingen", zegt Peter Smets van het Circuscentrum. "Nu zijn we naar 7.000 leerlingen gegaan. Dat zijn wekelijkse, vaste cursisten. De scholen bereiken nog veel meer jongeren en kinderen door kampen en door animaties op allerlei festivals."

Het succes van de circusscholen zou te maken hebben met de verscheidenheid aan disciplines die ze aanbieden. En wat dat concreet betekent, kunt u in het filmpje hieronder ontdekken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen