AFP or licensors

Ivoriaanse schrijver Bernard Dadié (103) overleden

Een van de pioniers van de Afrikaanse literatuur, de Ivoriaanse schrijver Bernard Dadié, is zaterdag op de leeftijd van 103 jaar overleden. Dat deelde de Ivoriaanse minister van Cultuur, Maurice Bandaman, mee. "Ivoorkust is zijn grootste schrijver kwijt", zei Bandaman. "We buigen in herinnering aan hem".

Bernard Dadié is een productieve auteur van werk, waarin hij alle literaire genres heeft aangepakt: van poëzie tot romans, van kronieken tot traditionele verhalen en vooral theater.

Als activist voor onafhankelijkheid, was hij van 1977 tot 1986 minister van Cultuur onder de eerste Ivoriaanse president Felix Houphouet-Boigny.

Bernard Dadié is "een pionier en een reus van Afrikaanse literatuur", verklaarde in 2016 de directeur-generaal van de UNESCO, Irina Bokova, tijdens de uitreiking van de eerste prijs Jaime Torres Bodet.

Meest gelezen