Videospeler inladen...

Stormweer heeft gevolgen voor carnavalsoptochten: afgelast in onder meer Oostende, ingekort in Ninove

Het stormachtige weer heeft ook gevolgen voor geplande evenementen, onder meer voor carnavalsstoeten. In Ninove wordt het parcours ingekort en mogen carnavalisten niet op de praalwagens. In Oostende is na overleg beslist om de stoet helemaal af te gelasten, en dat is ook het geval in verschillende andere steden en gemeenten.

Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden vandaag. In West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen is code oranje afgekondigd vanaf 13 uur en Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.

Dat slechte weer heeft gevolgen voor de carnavalsoptochten. "Door de slechte weersomstandigheden werd door de veiligheidscel beslist om het parcours van de carnavalsstoet te wijzigen en in te korten", zo meldt het stadsbestuur van Ninove. "Er mogen geen carnavalisten op de praalwagens. Na inschatting van de weersomstandigheden wordt er beslist of de show al dan niet kan worden opgevoerd aan de tribunes."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Annuleringen

In Oostende is na overleg tussen de stad, de hulpdiensten en de organisatoren beslist om de stoet helemaal af te gelasten. Dat meldt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) op Twitter.

In Dendermonde rijdt de carnavalstoet dan toch niet uit. Na overleg met de veiligheidsdiensten en de organisatoren was eerst beslist dat de stoet op een sterk ingekort parcours kon doorgaan met extra veiligheidsmaatregelen. Rond 14.30 uur bleek echter dat de situatie te gevaarlijk werd. "Het wordt te gevaarlijk, ook voor toeschouwers. De brandweer rukt momenteel volop uit voor weggewaaide dakpannen", zei burgemeester Piet Buyse (CD&V).

Ook verschillende andere steden en gemeenten annuleren hun carnavalsoptocht. Dat is onder meer het geval in Torhout, in Assenede, in Boom, in Herenthout en in de Limburgse gemeenten As, Rotem, Bilzen en Kessenich.

Daarnaast blijven vandaag veel parken en provinciale domeinen gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

Meest gelezen