AFP or licensors

Man vindt seksfilmpje tussen zijn oude cassettes: meer problemen voor R. Kelly of is dit een heksenjacht?

Er is een nieuwe video opgedoken waarin r&b-zanger R. Kelly te zien zou zijn terwijl hij minderjarige meisjes misbruikt. Dat heeft vrouwenrechtenadvocate Gloria Allred tijdens een persconferentie in New York gezegd. De zanger, bekend van de hit "I believe I can fly", werd in februari al beschuldigd van seksueel misbruik van vier vrouwen. R. Kelly ontkent opnieuw de aantijgingen. 

Geen match, geen concert

Het was het echtpaar, Gary en Sallie Dennis, dat de nieuwe beelden heeft gevonden. Gary Dennis, vader van twee dochters, verklaarde aan de journalisten dat hij de video tegenkwam bij het opruimen van oude videocassettes. Op één van die tapes zouden beelden staan van een voetbalmatch, maar er stond op het etiket "R.Kelly". Gary ging ervan uit dat een concert van R. Kelly over de sportbeelden was opgenomen.

Tijdens het bekijken van de video ontdekte de vader echter tot zijn grote ontsteltenis dat het niet om een concertopname ging, maar om beelden van de artiest die "Afro-Amerikaanse minderjarigen misbruikte". Op de video zou R. Kelly zichzelf en de meisjes filmen en hen zeggen wat ze moesten doen. Gary vond het -naar eigen zeggen- zijn morele plicht naar een advocaat te stappen. Hij koos voor Gloria Allred. 

Videospeler inladen...

"Niet 100% zeker"

Allred benadrukte op een persconferentie dat de familie Dennis de muzikant nooit heeft ontmoet en dat er ook nooit communicatie tussen hen is geweest. Er werd niet gezegd hoe het echtpaar in het bezit kwam van de tape. Allred liet wel weten dat het gezin in het verleden sportcassettes van vrienden kreeg. Ook stelt ze dat ze niet met "100 procent zekerheid" kan zeggen dat de man op de video daadwerkelijk de zanger is. De bewuste video is nu in handen van de speurders en zal niet openbaar worden gemaakt.

Topadvocate Gloria Allred en Gary Dennis.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Advocaat van R. Kelly niet onder de indruk

Het is al de derde tape in veertien dagen tijd die, in de nasleep van de documentaire "Surviving R. Kelly", zijn weg naar de speurders vindt. Allred zei te geloven dat er "nog andere cassettes van R. Kelly in omloop" zijn en riep iedereen die mogelijk in bezit is van dergelijk materiaal op om de beelden "over te maken aan de autoriteiten".

De advocaat van R.Kelly ontkent met klem dat zijn cliënt op de beelden te zien is. "Hij is het niét. De vraag die we nu moeten stellen is: "Wat gaan de autoriteiten doen aan het feit dat de familie Dennis in het bezit was van vermoedelijk kinderporno in hun videocollectie?" Het is duidelijk dat de jacht op R. Kelly open is."

Meest gelezen