Videospeler inladen...

77 fans van Post Malone tegengehouden wegens fraude met concerttickets

Enkele tientallen fans van de Amerikaanse hiphopper Post Malone zijn maandagavond aan de ingang van het Sportpaleis in Antwerpen tegengehouden. Ze hadden tickets gekocht op frauduleuze doorverkoopsites, voor een veel hogere prijs. 

Een officieel ticket voor een staanplaats op het middenplein van het Sportpaleis kost 62 euro. De populaire doorverkoopsite Viagogo bood diezelfde plaats aan voor 89 euro. Het doorverkopen van tickets met winst is verboden in België. De meeste gedupeerden hebben uiteindelijk nieuwe officiële tickets gekocht en konden het concert bijwonen. Zij hopen het bedrag dat ze betaalden voor hun valse tickets, terug te kunnen vorderen.

Wie is Post Malone? Hij is een Amerikaanse rapper (22) die zijn eerste stappen in de muziek zette met heavy metal, maar uiteindelijk koos voor zijn grote passies: hiphop en rap. In 2015 brak hij door met "White Iverson", een nummer dat werd opgepikt door wijlen Mac Miller. Intussen werkte Malone al samen met grote kleppers als Justin Bieber, 50 Cent en Kanye West. De superster is een van de meest gestreamde popartiesten. Hij wordt in de VS wel eens een "culture vulture" (culture aasgier, red.) genoemd, omdat hij zou meesurfen op andermans cultuur (als blanke met onder meer tatoeages, ingevlochten haren en gouden kettingen).

Meest gelezen