"Als de aliens komen, kunnen we tenminste op de kangoeroes rekenen"

Even genieten van de natuur vanuit de lucht en dan veilig terug op de grond. Dat dacht Jonathan Bishop wellicht toen hij onlangs na een paraglidingsessie terug voet op de grond wilde zetten in het Namadgi National Park nabij de Australische stad Canberra. Bishop merkte tijdens het landen zelfs 2 kangoeroes op die hem schenen te verwelkomen. Maar die ontmoeting verliep uiteindelijk allesbehalve vriendelijk.

Bishop op nieuwswebsite 10 Daily: "Aanvankelijk dacht ik dat het allemaal in een vriendschappelijke sfeer zou verlopen. Maar dan sloeg die ene kangoeroe toe, niet één maar twee keer. Met mijn been probeerde ik hem van me af te houden. Want de schrik zat er toch in dat hij me bleef aanvallen. Zou het bij die paar keer blijven of zou hij volhouden? Dat wist ik niet. Al had ik schrik dat het wel even zou kunnen duren."

"Maar oef, het liep sneller af dan verwacht. Uiteindelijk had ik enkel wat schrammen op mijn arm", aldus Bishop nog.

De beelden die Bishop met zijn GoPro-camera filmde -inclusief de vriendelijke "What’s up, Skip?" en de minder vriendelijke "Fuck off!"- zijn intussen een gigantisch succes op sociale media en werden er al miljoenen keren bekeken:

Er volgden dan ook reacties als:

Meest gelezen