Bruggelingen parkeren voortaan goedkoper

Inwoners van Brugge zullen in de toekomst goedkoper kunnen parkeren in alle ondergrondse parkings in de stad. Dat staat in het nieuwe bestuursakkoord dat burgemeester Dirk De fauw maandag heeft voorgesteld.

Er is een akkoord met uitbater Interparking over de parking onder 't Zand in Brugge. Daarin staat dat het eerste uur parkeren gratis is. Daarna kunnen Bruggelingen een gratis parkeerkaart krijgen waarmee ze nog eens 20 procent korting krijgen op het betalende tarief. De parking onder 't Zand wordt bovendien uitgebreid en zal zo de grootste ondergrondse parking van het land zijn. Bruggelingen zullen met die kaart ook 20 procent korting krijgen in andere parkings van Interparking, bijvoorbeeld in Gent en Brussel.

Terrastaks

Verder wil het nieuwe stadsbestuur ook meer terrasjes zien in de deelgemeenten van Brugge. Daarom pasten ze de terrastaks aan in het bestuursakkoord. Horeca-uitbaters zullen in de toekomst de helft minder terrastaks moeten betalen. Dat bedrag zakt van 36 euro per vierkante meter elk jaar naar 18 euro.

Meest gelezen