Videospeler inladen...

Dakwerkers maken overuren na stormweer: "Kruip vooral zelf niet op uw dak"

De dakwerkers zijn overal in het land overbevraagd door de storm van gisteren. Dat zegt Didier Wattel, Vlaams voorzitter van de Confederatie Bouw Dak. De dringende gevallen krijgen voorrang, mensen met een afgewaaide dakpan moeten even geduld hebben.

U hebt ongetwijfeld de beelden zien voorbijkomen van wegwaaiende daken en zonnepannelen. Bij u thuis is er misschien ook wel een dakpan gesneuveld. De dakwerkers krijgen alleszins veel oproepen binnen van dakschade, na de zware storm die gisteren over ons land is getrokken.

"We zijn momenteel echt overbevraagd en daarom moeten we prioriteiten stellen", zegt Wattel. "De zware gevallen, zoals mensen die zonder dak zitten, pakken we eerst aan. De kleinere problemen, zoals afgewaaide dakpannen, kunnen nog even op een wachtlijst komen te staan."

Wattel denkt dat de drukte nog een tijd zal aanhouden.  "Het duurt waarschijnlijk nog een aantal weken om alle schade te repareren. Het is en blijft een knelpuntberoep." Hij vraagt wel om geduldig te blijven. "Als er een dakpan van uw dak is gewaaid, bel dan een dakwerker. Maar kruip vooral niet zelf op een ladder, want daar komen alleen maar brokken van."

77 % meer werk

Ook de bouwbedrijven krijgen uitzonderlijk veel oproepen. Dat blijkt uit een snelle rondvraag door Bouwunie bij haar leden-aannemers. 77% van de bevraagden heeft nu meer werk door van de stormschade van gisteren. Vooral Antwerpen en Oost-Vlaanderen hadden het zwaar te verduren, zo blijkt.  

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen