Duiker wordt aan Zuid-Afrikaanse kust door vinvis meegesleurd: "Er was geen tijd voor angst"

Een professionele duiker is aan de Zuid-Afrikaanse kust in de bek van een vinvis meegesleurd. De 51-jarige Rainer Schimpf werd, naar eigen zeggen, door de komst van het beest verrast. "Binnen enkele seconden kan je leven dan zo voorbij zijn, maar ik ben er nog", zegt hij tegen de Britse krant "The Telegraph".

Schimpf doet zijn verhaal, nadat hij samen met zijn collega’s bij Port Elizabeth aan het duiken was. Al duikend probeerde Schimpf een groep vissen op camera vast te leggen, toen er opeens een vinvis opdook. "Er was geen tijd voor angst of enige emotie en ik wist ook meteen wat er aan de hand was. Ik was gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek."

Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plek

Rainer Schimpf, de bewuste duiker

Uitspugen

Volgens de duiker gaat het om de brydevinvis, die de duiker in zijn bek nam en daarna weer losliet. Deze soort kan een lengte van wel 12 tot 14 meter bereiken en komt in alle warme en gematigde wereldzeeën voor.

Schimpf hield al direct rekening met het ergste. "Ik hield instinctief mijn adem in, aannemende dat hij mij mee naar beneden zou nemen en me ergens in de diepten van de Indische Oceaan zou uitspugen."

Gelukkig gebeurde dat laatste niet. Toen de vinvis zijn bek opendeed, kon de duiker ontsnappen. Ondertussen legden de andere duikers nietsvermoedend het tafereel op beeld vast. "Ze beseften niet dat ik het was die in de bek van de vinvis terecht was gekomen", zegt Schimpf. En zo gaan de fotografen die de beelden schoten van hun collega de wereld over met hun bizarre vastleggingen.

Bekijk hieronder het interview met de duiker:

Meest gelezen