Honderden deelnemers aan steunactie Melikan Kucam in Mechelen

Op de Grote Markt in Mechelen hebben ongeveer vierhonderd mensen hun steun betuigd aan Melikan Kucam, het N-VA-gemeenteraadslid dat vastzit in verdenking van gesjoemel met humanitaire visa. Onder meer de dochter van Kucam sprak er kritiek uit op de manier waarop de media de zaak verslaan.

Vierhonderd mensen, vooral van de Assyrische gemeenschap in Mechelen, trotseerden gistermiddag de hevige wind om deel te nemen aan een stiltemoment voor Kucam, die al bijna twee maanden in de cel zit. Enkele mensen, van wie familieleden via Kucam naar België waren gekomen, spraken de menigte toe.

Dochter Bianca Kucam had kritiek op de media, die volgens haar maar al te graag beoordelen zonder dat er een uitspraak is. "De media bestempelen mijn vader als de grootste crimineel, zonder te wachten op een vonnis van de onderzoeksrechter."

Ze kijkt daarbij ook specifiek naar de "Pano"-reportage over Kucam. "Het is duidelijk dat deze reportage niet beantwoordt aan wat men van degelijk journalistiek werk mag verwachten." Naast andere zaken zijn door een tolk bepaalde zaken fout vertaald, zegt Kucam. De "Pano"-redactie gaf eerder al uitleg bij de vertaling.

Meest gelezen