350.000 kijkers voor Jackson-docu "Leaving Neverland" op Canvas

Zo'n 350.000 mensen hebben het voorbije weekend de documentaire "Leaving Neverland" gezien, die op Canvas werd uitgezonden. 260.715 mensen keken vrijdagavond live, uitgesteld kwamen daar nog zo'n 90.000 mensen bij. Daarnaast werden beide delen op VRT NU samen meer dan 100.000 keer gestart. 

In de vier uur durende documentaire "Leaving Neverland" vertellen Wade Robson en James Safechuck hoe ze als kind Michael Jackson persoonlijk leerden kennen, hoe ze op Neverland Ranch (het domein waar Michael Jackson woonde van 1988 tot 2003) werden uitgenodigd, hoe ze door hem verwend en verleid werden en dat ze uiteindelijk ook seksueel misbruikt werden.  De documentaire van HBO is al druk besproken. 

“Het is ondertussen duidelijk dat de uitzending van "Leaving Neverland" op Canvas een grote impact had", zegt Olivier Goris, netmanager van Canvas.  ""Leaving Neverland" is een film die ertoe doet, bovendien zeer sterk en kwetsbaar verteld. Daarom is het belangrijk dat Canvas dit brengt."

"Deze 4 uur durende documentaire is een intense ervaring, en mensen hebben hun tijd genomen om ernaar te kijken. Bijna 260.000 mensen keken meteen live naar Canvas. Daar kwamen nog eens 90.000 uitgestelde kijkers, tot zondagavond, bij en via VRT NU werden beide delen samen meer dan 100.000 keer gestart. De vele reacties achteraf tonen aan dat de film niemand onberoerd liet.” Op VRT NU is de documentaire nog tot 7 april beschikbaar. 

Intussen hadden tot vanochtend al zo'n 122 mensen contact opgenomen met Tele-Onthaal na het bekijken van de documentaire om te spreken over het misbruik dat ze zelf ondergaan hebben. "Het is duidelijk dat de documentaire heel wat losgeweekt heeft", zegt ook Jennifer Pots, coördinator bij Tele-Onthaal. 

Meest gelezen